Temple Beth-El Home
Home Our Calendar Our History Our Congregation Our Space Our Worship Our Community Our Rabbi

 

Temple Beth-El
Physical Facilities

Temple Beth-El is located in a converted Federal period home at 755 South Main Street, Geneva, overlooking scenic Seneca Lake. The building was restored to its original brick exterior in the late 1970s. The sanctuary comprises one half of the main floor; and the other half includes a library and a social hall. In good weather, an enclosed porch overlooking Seneca Lake is utilized as additional social space. The second floor consists of the religious leader's study, a children's library, and four additional classrooms. Our Temple's caretaker maintains a basement-level apartment and assists with arrangements for most Temple functions.

In the early 1960s, the Geneva architect David Aldrich was asked to redesign the sanctuary, and in 1964 the renovated Chapel was dedicated to Edward Guggenheimer, who had provided much of the funds for the renovation. Since 1997, all the classrooms, the library, and the social hall were also renovated. Most recently, in 2002, a handicapped-accessible ramp was added to the front of our building.


Image of Shalom